Είναι η υιοθεσία κατάλληλη για σας;

Η υιοθεσία είναι για πάντα. Όμως, δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για όλες τις οικογένειες. Έτσι ψάχνοντας την απάντηση στο ερώτημα: «Είναι η υιοθεσία κατάλληλη για μένα;», θυμηθείτε ότι είναι εξ’ ίσου σημαντικό να αναρωτηθείτε: «Είμαι κατάλληλος για υιοθεσία;» Η υιοθεσία είναι μια επιλογή ζωής, που απαιτεί ισόβια δέσμευση από όλους τους εμπλεκομένους.

Βεβαιωθείτε πως επιλέγετε να υιοθετήσετε ένα παιδί για τους σωστούς λόγους. Εάν στρέφεστε στην υιοθεσία προκειμένου να σώσετε το γάμο σας, να αποκτήσετε απλά έναν κληρονόμο, ή επειδή όλοι οι φίλοι σας έχουν παιδιά ή σας πιέζουν οι γονείς σας, τότε πιθανότατα για σας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για υιοθεσία.

Όποιος σκέφτεται να προχωρήσει σε υιοθεσία, πρέπει να είναι έτοιμος να διαθέσει τον απαραίτητο χρόνο και το χρήμα και να τηρήσει όλες τις κοινωνικές προϋποθέσεις και συνθήκες που είναι απαραίτητες για μια πετυχημένη γονεϊκή σχέση. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η δέσμευσή σας θα δοκιμαστεί, τόσο κατά τη διαδικασία της υιοθεσίας, όσο και κατά τη διάρκεια της θετής πατρότητας ή μητρότητας. Πριν αποφασίσετε λοιπόν να προχωρήσετε στην υιοθεσία, βεβαιωθείτε πως είστε έτοιμος να δώσετε στο παιδί, όλη την αγάπη και τη φροντίδα που απαιτεί και δικαιούται. Στο τέλος θα ανακαλύψετε ότι η υιοθεσία μπορεί να είναι μια από τις πλέον ανταποδοτικές εμπειρίες της ζωής σας.